Латвія направить 10 військових на боротьбу з ІДІЛ

Четвер, 14 січня 2016, 13:51

14 січня Сейм Латвії схвалив участь військових країни в операції проти "Ісламської держави" і місії ООН в Іраку і Малі.

Про це повідомляє портал Delfi.

Таким чином, в діях проти терористичної організації "Ісламська держава" починаючи з лютого будуть брати участь приблизно десять латвійських військовослужбовців.

При цьому міністр оборони Раймонд Бергманіс підкреслив, що безпосередньо в бойових діях в Іраку латвійці брати участь не будуть, а в складі контингенту армії Данії сконцентруються на навчанні місцевих солдатів.

Термін операції в міжнародних документах поки не затверджений, проте з урахуванням майбутніх завдань і їх обсягу Міноборони запропонувало затвердити участь в ній Національних збройних сил Латвії на термін до 1 лютого 2018 року.

У стабілізаційній місії ООН в Малі збройні сили Латвії також планують брати участь з лютого. Зараз у резолюції ООН термін цієї операції встановлено до 30 червня 2016 року.

В рамках цієї місії Латвія направить в очолюваний Нідерландами штаб по обробці інформації від одного до трьох військовослужбовців. Вже в лютому в Малі буде направлений один латвійський військовослужбовець, а в другому півріччі — ще двоє.

У Малі латвійські військовослужбовці також не будуть брати участь у бойових діях, але їм буде видано зброю для захисту.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Парижі відбудеться нарада міжнародної коаліції проти ІДІЛ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: