Делегація РФ найімовірніше відмовиться їхати на сесію ПАРЄ

П'ятниця, 15 січня 2016, 16:48

Делегація РФ, найімовірніше, відмовиться їхати на січневу сесію Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ).

Про це ТАСС повідомив перший заступник голови комітету Держдуми з міжнародних справ, член російської делегації в ПАРЄ Леонід Калашников.

"За моїми даними, в даний час готується розпорядження за підписом спікерів Держдуми і Ради Федерації Сергія Наришкіна і Валентини Матвієнко про те, що делегація у Страсбург не поїде", - сказав він, додавши однак, що за остаточний варіант рішення він "говорити не береться".

Разом з тим, депутат підкреслив, що в умовах дискримінаційної політики і санкційного тиску в ПАРЄ відмова від участі в сесії, де знову очевидно було б піднято питання про позбавлення повноважень делегації, "цілком логічна".

"Навіть якщо ми туди поїдемо, дискримінація все одно продовжиться", - підкреслив Калашников.

Раніше голова російської делегації в ПАРЄ Олексій Пушков заявляв, що делегація РФ не братиме участі у січневій сесії Парламентської асамблеї Ради Європи, якщо не буде перспектив скасування санкцій проти Росії в цій організації.

Як розповіли в секретаріаті ПАРЄ, повноваження делегації РФ у ПАРЄ "з високою ймовірністю" будуть оскаржені депутатами асамблеї у перший день сесії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: