Олланд оголосив у Франції надзвичайний економічний стан

Понеділок, 18 січня 2016, 14:07

Президент Франції Франсуа Олланд пообіцяв з понеділка переглянути бізнес-модель Франції і оголосив надзвичайний економічний стан.

Про це повідомляє Associated Press.

Президент Франції виклав ряд запропонованих економічних заходів у щорічному посланні до бізнес-лідерів. Його план розміром в 2 млрд євро спрямований на скорочення безробіття і на те, щоб французька економіка змогла наздогнати ті світові економіки, що розвиваються найшвидшими темпами.

Перші кроки, запропоновані Олландом, відносно незначні, і, за його словами, 35-годинний робочий тиждень через них не постраждає.

Президент Франції також не наполягає, щоб йому були передані якісь особливі повноваження, хоча загалом в країні і досі діє надзвичайний стан, введений після терактів 13 листопада.

Олланд підкреслив необхідність інтеграції молоді з неблагополучних французьких передмість, у тому числі меншин, які стикаються з дискримінацією при прийому на роботу, у світову економіку. Високий рівень безробіття серед вихідців Північної Африки розглядається в якості одного з факторів, що сприяють виникненню  насильницького екстремізму або торгівлі наркотиками.

Деякі заходи будуть включені в проекти законів щодо економічної реформи і будуть представлені в найближчі тижні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.