Ми прийняли мільйон мігрантів з України – прем'єр Польщі

Виправлено
Вівторок, 19 січня 2016, 20:05

Прем'єр-міністр Польщі Беата Шидло заявила, що країна прийняла "близько мільйона мігрантів з України".

Як повідомляє Gazeta Wyborcza, таку заяву Шидло зробив під час дебатів щодо ситуації в Польщі, проведених в Європарламенті в Страсбурзі.

Прем'єр Польщі прокоментувала небажання уряду брати участь у програмах ЄС з прийому мігрантів. "У мене є глибоке почуття відповідальності не тільки за те, що відбувається в Польщі, але й за події в Європі. Ви говорите про мігрантів. Це дуже серйозна проблема. Польща прийняла близько мільйона мігрантів з України - людей, яким ніхто не хотів допомогти",- заявила вона.

Крім того Шидло заявила, що не має наміру відмовлятися від передвиборних обіцянок утриматися від прийому сирійських мігрантів. "Давайте зробимо все, щоб Європа була общиною рівних, суверенних держав. Польський уряд не відмовиться від наших зобов'язань перед виборцями",- зазначає вона.

Варто зазначити, що заяви Шидло спростовуються офіційними даними про перетин кордону та кількість виданих віз.

Інформації про масовий нелегальний перетин кордону не надходило, тобто може йтися лише про тих українців, що отримали візи. Водночас, річна кількість віз класу С, виданих всіма польськими консульствами в Україні, складає 600 тис і з початком російсько-українського конфлікту не було її суттєвого зростання. Це дозволяє сумнівається в реалістичності кількості українських мігрантів у Польщі, названих Беатою Шидло.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.