Латвія не допустить нелояльних до держави людей до сил самооборони

Субота, 2 січня 2016, 15:23

Латвія буде приділяти особливу увагу, щоб не допустити нелояльних державі людей до лав сил самооборони Земессардзе.

Як повідомляє портал Delfi, таку заяву зробив держсекретар Міністерства оборони Яніс Гарісонс.

За його словами, підвищений інтерес з боку жителів до вступу в ряди Земессардзе, який спостерігається з минулого року, створює нові виклики, тому співробітники спецслужб і командири стежать за тим, щоб на службу не приймалися люди з сумнівною репутацією, які мають приховані мотиви. "Ми будемо оцінювати, як забезпечити непотрапляння таких людей на службу", - сказав Гаріисонс.

Він зазначив, що подібні випадки вже були. Наприклад, у 2014 році одного солдата було відсторонено через сумніви в його лояльності.

Держсекретар Міністерства оборони не заперечував, що мета недружніх сил Латвії полягає в розкладанні суспільної моралі і примноження недовіри своїй країні, використовуючи різні інформаційні методи. Ця інформаційна кампанія, спрямована на всіх, і солдати - не виняток.

"Тому ми дбаємо про психологічний захист військовослужбовців і приділяємо багато уваги роз'ясненню геополітичної ситуації. Хочу підкреслити, що незалежно від національності та політичних поглядів, в солдатському середовищі панує почуття братерства, оскільки в бою життя військовослужбовця залежить від бойового товариша", - зазначив Гарісонс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.