Єврокомісар: переконана, що світло в кінці тунелю для України існує

Середа, 20 січня 2016, 09:19

Незважаючи на санкції, які РФ ввела проти України і інші проблеми в ЄС переконані, що світло в кінці тунелю для України існує.

Про це в своєму блозі на сайті Єврокомісії написала євро комісар з торгівлі Сесілія Мальмстрьом.

"Шкода, що Росія нещодавно ввела санкції щодо України, наприклад, скасувала торгові преференції, заборонила майже весь імпорт продовольства з України і обмежила транзит товарів з України через Росію", - написала вона.

За її словами, в рамках тристоронніх переговорів Єврокомісія намагалася зняти заклопотаності Росії щодо ЗВТ між Україною та ЄС.

"Це нормально, що країна має кілька торгових партнерів, і немає причин проти того, щоб Україна мала тісні зв'язки з ЄС і Росією одночасно. Незважаючи на нашу відкритість і гнучкість, ми не змогли, на жаль, прийти до політичної угоди", - заявила Мальмстрьом.

"Незважаючи на ці труднощі, я переконана, що є світло в кінці тунелю для України", - наголосила єврокомісар.

Вона додала, що ЗВТ з ЄС  дає надію на реформи і нові бізнес-можливості, які будуть створювати робочі місця і забезпечать зростання в середньостроковій і довгостроковій перспективі.

Крім того, Мальмстрьом нагадала, що "ЄС є сильним і надійним партнером, який як і раніше готовий допомогти у збільшенні торгівлі забезпеченні зростання".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: