Україна не обмежуватиме продаж товарів з РФ, завезених до заборони - торгпред

Середа, 20 січня 2016, 16:30

Україна не заборонятиме реалізацію всередині країни товарів, що підпадають під ембарго, та вже були ввезені на територію України раніше.

Про це повідомила заступник міністра економічного розвитку і торгівлі України – торговий представник України Наталія Микольська, передає УНІАН.

"Звертаю вашу увагу, що ми наклали заборону на імпорт частини товарів з Російської Федерації. Україна не заборонить реалізацію товарів, які були ввезені на територію України. Ми не збираємося карати наших суб'єктів господарювання, які вже ввезли продукцію, розплатилися і повинні її реалізувати", - сказала вона.

За словами Микольської, в Україні було зафіксовано випадки продажу забороненої російської продукції під кодами товарів, які не ввозилися на територію країни і, відповідно, не потрапили під ембарго.

"Необхідно уважно стежити за кодами товарів, які купуються", - зазначила торговий представник.

Як відомо, наприкінці грудня 2015 року Кабмін у відповідь на запровадження Росією санкцій щодо України ввів заборону на ввезення деяких російських товарів.

Нагадаємо, РФ 13 серпня 2015 року прийняла рішення про включення України до списку країн, до яких застосовується торгове ембарго.

З 28 липня 2014 року Росія ввела заборону на постачання з України молочної продукції і сирів, 28 липня - консервної продукції, 31 липня - соків, 22 жовтня - підкарантинної рослинної продукції, 10 грудня 2015 року - курятини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.