Президента Молдови шантажували і змусили прийняти присягу в уряду - екс-прес-секретар

П'ятниця, 22 січня 2016, 11:06

Президента Молдови Ніколає Тімофті переконали прийняти присягу в уряду в середу ввечері, після того, як кількома годинами раніше було вирішено, що церемонія відбудеться в четвер, 21 січня. Сама церемонія готувалася в таємниці.

Про це заявив колишній прес-секретар глави держави Влад Цуркану, повідомляє Newsmaker.md.

"Я багато чого не знаю, єдине що мені відомо: його шантажували, погрожували нашкодити синам. Одного з синів я бачив недавно. Напевно, більше інформації про це у послів", - сказав Цуркану.

Цуркану подав у відставку в четвер, 21 січня, після того, як днем раніше він повідомив журналістам, що церемонія складення присяги урядом відбудеться на наступний день.

"Не знаю, що сталося. Близько десятої години мене забрали з дому, і поки ми їхали в президентуру, я дізнався, що відбудеться церемонія складення присяги урядом. Я навіть не зміг взяти в ній участь, тому що не був одягнений відповідним чином. Може бути, я старомодний, але для мене дуже важливо, щоб громадянам давали достовірну інформацію", - сказав Цуркану.

Нагадаємо, раніше Генеральна прокуратура Молдови порушила кримінальну справу за фактом масових заворушень, що відбулися ввечері у середу, 20 січня, біля будівлі парламенту. Справу порушено за статтею 285 КК РМ, яка передбачає до восьми років позбавлення волі.

Як повідомлялося, у середу парламент Молдови підтримав кандидатуру Павла Філіпа на посаду прем'єр-міністра. Також було затверджено і склад уряду.

Парламент не став заслуховувати програму діяльності уряду і прийняв рішення про затвердження уряду без обговорення.

Під парламентом в цей час проходив мітинг проти обрання Філіпа прем’єром, який закінчився штурмом будівлі.

Штурм парламенту завершився пізно ввечері, представники опозиції та протестних рухів під тиском спецназу залишили будівлю.

Читайте також: "Історія одного перевороту: хто та чому штурмував парламент Молдови"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.