Міністр оборони Ізраїлю заявив, що ІДІЛ отримує турецькі кошти за нафту

Вівторок, 26 січня 2016, 18:57

Міністр оборони Ізраїлю заявив, що бойовики "Ісламського держави" фінансувалися з "турецьких грошей".

Така заява може ускладнити спроби налагодити стосунки між двома країнами після багатьох років відчуження, повідомляє Reuters.

"Все залежить від Туреччини, уряд Туреччини, турецьке керівництво має вирішити, чи хочуть вони бути частиною будь-якої співпраці в боротьбі з тероризмом", - сказав ізраїльський міністр Моше Яалон.

"Як ви знаєте, ІДІЛ користується турецькими грошима за нафту протягом дуже довгого періоду часу. Я сподіваюся, що він скоро закінчиться", - додав міністр.

Яалон також сказав, що Туреччина "дозволяє джихадистам переміщатися з Європи в Сирію і Ірак і назад, в рамках терористичної мережі ІДІЛ, і я сподіваюся, що це теж припиниться".

Туреччина та США минулого місяця відкинули російські звинувачення в тому, що турецький уряд і президент Реджеп Тайіп Ердоган були в союзі з "Ісламською державою" для контрабанди нафти.

Тим не менш, офіційний представник Держдепартаменту США Марк Тонер заявив минулого місяця, що ІДІЛ продавали нафту посередникам, які в свою чергу були залучені в контрабанду нафти через кордон до Туреччини.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.