Бойовики ІДІЛ планували теракти у 18 провінціях Туреччини – ЗМІ

Середа, 27 січня 2016, 11:25

Бойовики терористичного угруповання "Ісламська держава" планували здійснити теракти у 18 провінціях Туреччини, а також ініціювати громадянську війну в країні.

Про це пише видання Haberturk.

Турецька поліція провела низку спеціальних операцій проти ІДІЛ на території країни після терактів в Анкарі 10 жовтня минулого року.

Внаслідок однієї з них було викрито осередок ІДІЛ в місті Газіантеп. Ним керував так званий емір Газіантепа Юнус Дурмаз. Зараз він переховується від влади.

Силовики змогли знайти комп'ютер Дурмаза, на якому в зашифрованому вигляді зберігалися плани угруповання щодо низки нападів на всій території Туреччини.

"План зі створення хаосу в Туреччині включав у себе теракти під час форуму "Великої двадцятки" в Антальї у листопаді 2015 року, напади в 25 місцях у 18 провінціях Туреччини, диверсії на гідроелектростанціях", - йдеться у повідомленні видання.

Видання також пише, що терористи мали у своєму розпорядженні карти та іншу інформацію практично про всі об'єкти для нападу.

Поліція також підозрює, що бойовики ІДІЛ розробляли плани щодо ініціювання великого міжетнічного конфлікту в Туреччині, який потенційно міг би призвести до громадянської війни. Про це може свідчити те, що на комп'ютері "еміра" були виявлені карти з позначенням етнічної складової у курдських і алавитських районах Туреччини.

Крім того, бойовики "проводили розвідку в регіонах, де планували теракти, і шукали слабкі і найбільш підходящі місця для нанесення удару". За даними газети, вони також вивчали системи безпеки низки військових об'єктів.

В іншому файлі, виявленому на комп'ютері, терористи вимагають підвищення зарплати з 5 тис. доларів до 20 тис., мотивуючи це тим, що вони виконують особливо небезпечні завдання.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: