НАТО збільшить кількість штабних елементів у Східній Європі

Субота, 30 січня 2016, 10:50

Північно-атлантичний Альянс планує збільшити число міжнародних штабних елементів в країнах східної Європи.

Про це повідомив командувач північно-східним корпусом НАТО генерал-лейтенант Манфред Хофманн, передає "Інтерфакс-Україна".

"Кількість штабних елементів на східному фланзі НАТО збільшиться. В кінці літа до чотирьох штабним елементів, які знаходяться у зоні моєї відповідальності і розташованих в країнах Балтії і Польщі, додасться ще два: один-у Словаччині і один в Угорщині", - сказав Хофманн в інтерв'ю естонській газеті Postimees.

Він також зазначив, що "міжнародні штабні елементи повинні бути повністю готові до саміту НАТО, який пройде у Варшаві на початку липня".

За його словами, "це одна з реакцій на поведінку Путіна в Криму і на Сході України, коли НАТО зрозумів, що потрібно діяти".

"Ми покажемо, що НАТО прийшло, не базами або військами, а військовими штаб-квартирами, здатними оперативно спрямовувати і перевіряти прибувають війська союзників. Ми тут, ми бачимо тенденції і здатні реагувати на них дуже швидко", - підкреслив Хофманн.

Командувач зазначив, що міжнародним штабним елементам в оновлених силах швидкого реагування НАТО буде належати вирішальна роль.

У разі виникнення кризової ситуації, в їх завдання входитиме допомога прибуваючим військам та співпрацю з приймаючою державою. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.