МЗС РФ вважає деструктивним розміщення ПРО США в Південній Кореї

Середа, 10 лютого 2016, 09:50

Розміщення новітньої системи протиракетної оборони США в Південній Кореї лише посилить "деструктивний вплив"  Сполучених Штатів на міжнародну безпеку.

Про це йдеться в повідомленні МЗС РФ.

"Викликає занепокоєння інформація про рішення США і Республіки Корея розпочати офіційні переговори щодо можливого розміщення в Південній Кореї американських протиракетних комплексів THAAD",  - говориться в заяві.

"Поява елементів глобальної ПРО США в регіоні, що характеризується досить складною ситуацією в сфері безпеки, може спровокувати гонку озброєнь в Північно-Східній Азії, додатково ускладнить вирішення ядерної проблеми Корейського півострова", - наголошують в МЗС РФ.

"Це зайвий раз доводить правоту нашої позиції, яка полягає в тому, що неодмінною умовою врегулювання ситуації на Корейському півострові є створення в регіоні Північно-Східної Азії всеосяжної системи миру, яка враховувала б інтереси безпеки всіх розташованих тут держав", - підкреслює російське дипломатичне відомство.

"У більш широкому плані цей крок здатний лише підсилити деструктивний вплив глобальної ПРО США на міжнародну безпеку і стратегічну стабільність", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що американські військові хочуть відправити новітню систему протиракетної оборони THAAD (Terminal High Altitude Area Defense) до Південної Кореї "якомога швидше" з огляду на постійну зухвалу політику Північної Кореї.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: