Лавров тішиться поступовим визнанням анексії Криму: Coca-Cola вже визнала

Середа, 10 лютого 2016, 10:15

Глава МЗС РФ Сергій Лавров каже, що компанія Coca-Cola визнала Крим російським, тому і решта міжнародної спільноти поступово це визнає.

Про це він заявив в інтерв’ю газеті "Московский комсомолец".

"Це (міжнародне визнання Криму російським. – Ред.) відбувається поступово – "Кока-кола" вже визнала. Життя змушує. Можна робити вигляд, що нічого не сталося. А сталося дуже багато", - сказав Лавров.

При цьому він зазначив, що "референдум можна було б довше готувати".

"Вони запитують, чому ми його провели за один тиждень. Ми відповідаємо, що була пряма військова загроза: бандити мчали на поїздах зі зброєю в руках з наміром викорчувати звідти росіян. Зараз можна чіплятися за якісь юридичні, технічні аспекти з приводу події, хоча результати референдуму важко заперечувати", - заявив Лавров.

Як відомо, раніше на сторінці російської Coca-Cola у Facebook було опубліковано святкову карту Росії, на якій, як і годиться, не був позначений Крим, але згодом офіційний  аккаунт компанії "перепросив читачів за помилку" і додав кримський півострів до території РФ. Це викликало обурення в Україні.

Пізніше головний офіс Coca-Cola, що розташований в Атланті, США, приніс письмові вибачення посольству України і заявив, що не погоджував "російський Крим".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.