Deutsche Bank викупить свої облігації на кілька мільярдів євро, щоб заспокоїти інвесторів

Середа, 10 лютого 2016, 14:22

Найбільший німецький банк Deutsche Bank розглядає можливість викупу своїх боргових зобовʼязань на суму в декілька мільярдів євро для того, щоб заспокоїти інвесторів.

Про це повідомляє Financial Times.

Видання відзначає, що таким чином керівництво банку намагається підвищити вартість акцій, яка різко знизилася напередодні.

Як очікується, Deutsche Bank планує зосередитися на тому, щоб викупити частину своїх облігацій, загальна сума яких на сьогодні становить близько 50 мільярдів євро.

"Навряд чи такі кроки стосуватимуться так званих умовних конвертованих облігацій, які різко впали в ціні разом з акціями банку. Банк може генерувати приріст капіталу шляхом викупу облігацій зі знижкою до їх номінальної вартості", - відзначає видання..

Напередодні про такі намірі найбільшого німецького банку заявили міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шобле і Джон Краєн, виконавчий директор банку. За словами Шобле у банка немає проблем, а Краєн заявив, що Deutsche Bank є "абсолютно надійним".

Такі заяви міністра і директора банку мали на меті заспокоїти інвесторів, проте після неї акції банку впали ще на 4%. Відтак, від початку року ціна на акції банку знизилися на 40%.

Видання відзначає, що зниження вартості акцій банків у Європі відбуваться на тлі перспективи запровадження від'ємних процентних ставок за облігаціями, які поширюються у провідних країнах світу.

Так, у вівторок Японія стала першою великою економікою, з відʼємною ставкою по 10-річним державним облігаціям, що призвело до зростання збитковості цього виду державних облігацій.

Стурбованість інвесторів з приводу банківського боргу стосуються в основному конвертованих облігацій Європейського банку, по яким можуть призупинити виплати і процентні виплати по ним можуть бути конвертовані в інші види активів.

Такі побоювання змушують інвесторів шукати захисту від ризиків втрати доходів.

Побоювання інвесторів також викликала інформація про те, Deutsche Bank може розпочати програму реструктуризації.

Ця програма передбачає скорочення робочих місць і вихід банку з ринків десяти країн.

Втім, видання відзначає, що банк наразі має багато можливостей для викупу своїх облігацій, що має дозволити заспокоїти інвесторів.

Раніше повідомлялося, що Deutsche Bank AG, найбільший комерційний банк Німеччини, зафіксував чистий збиток у четвертому кварталі 2015 на тлі високих витрат на судові розгляди і реструктуризацію.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.