Нові російські танки Т-90 допомагають Асаду в битві за Алеппо - ЗМІ

відео
Четвер, 11 лютого 2016, 16:54

Російські танки, які витримують постріли із протитанкових комплексів, якими озброєні сирійські повстанці, були розгорнуті сирійським режимом в боях за місто Алеппо.

Про це пише британське видання The Times.

Москва доставила партію новітніх танків Т-90, які називають "Владімір", у Сирію в кінці минулого року. Урядові сирійські війська були навчені на полігонах в прибережних провінціях Латакія і Тартус, перш ніж вони їх відправили на фронт в Алеппо.

Танки підтримували на минулому тижні наступ сирійських урядових військ і воєнізованих формувань у сільській місцевості на північ від Алеппо, що дало змогу силам Башара Асада відрізати повстанців від основних маршрутів постачань з боку турецького кордону, і фактично оточити місто.

Т-90 оснащений РЛС, яка визначає наближення протитанкових ракет, а потім збиває їх прицільні системи з допомогою інфрачервоних променів. Протитанкові керовані ракети повстанські групи отримують із США та Саудівської Аравії.

відео застосування в Сирії імовірно танків Т-90 з'явилося в інтернеті

Танк також захищений шаром динамічної броні, яка від влучання ракети вибухає назовні, залишаючи екіпаж неушкодженим.

"Подібні види захисту вже використовуються на полях битв в Сирії, проте танки Т-90 є більш досконалими у цьому відношенні, і для того, щоб вивести їх з ладу, потрібно більше протитанкових ракет з двома боєголовками", - зазначає Times.

Західні експерти також відзначають появу в Сирії іншого, поки не ідентифікованого ними військового обладнання, яке може виявитися ще однією оборонною системою, яку використовують проти ракет в арсеналі підрозділів повстанців.

За словами Джеремі Бінні, редактора по Близькому Сходу видання Jane's Defence Weekly, з початку лютого в Інтернеті стали обговорювати появу незвичайних ящиків, закріплених на баштах танків і іншої бронетехніки.

"Ми бачили їх під час боїв навколо Алеппо. Для нас буде дуже цікаво побачити кадри боїв за участю танків Т-90 або військову техніку, оснащену цими невідомими пристроями. Ми ще не бачили їх на власні очі", - говорить Бінні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.