Росія звинуватила США у бомбардуванні сирійського Алеппо

Четвер, 11 лютого 2016, 14:04

Міноборони Росії заявляє, що штурмовики США в середу завдали ударів по сирійському місту Алеппо.

Про це повідомив офіційний представник міністерства оборони Росії генерал-майор Ігор Конашенков, передає "РИА Новости".

За словами представника російського оборонного відомства, штурмовики США влаштували в середу бомбардування в сирійському місті Алеппо, а потім Пентагон звинуватив в цьому Росію.

"Як і обіцяли нашим американським партнерам, приховувати інформацію не будемо. Вчора о 13:55 за московським часом з території Туреччини, найкоротшим курсом прямо на Алеппо в сирійське небо увійшли два штурмовики ВПС США "А-10" і по повній відпрацювали по об'єктах у місті. Полковник Уоррен чомусь не став афішувати цей вибрик ВПС США", – сказав Конашенков журналістам.

Конашенков наголосив на тому, що США звинуватили російські ВКС у руйнуванні двох госпіталів в Алеппо. За словами представника російського Міноборони, російська авіація в середу, 10 лютого, не завдавала ударів по Алеппо взагалі.

"Найближча ціль (російських ВКС) була більше ніж в 20 кілометрах від міста. А над самим містом вчора активно літала тільки авіація так званої міжнародної коаліції проти ІДІЛ: літаки та ударні безпілотники", — сказав представник Міноборони РФ.

За словами Конашенкова у російських військових "не було достатньо часу, щоб точно визначити належність тих дев'яти об'єктів, які вони (авіація США) розбомбили вчора в Алеппо. Можливо, серед них були і два госпіталі", – додав він.

Раніше повідомлялося, що з початку наступу урядових сирійських військ в сирійській провінції Алеппо загинули щонайменше 500 людей.

Сирійські урядові війська наблизилися до одного з останніх оплотів повстанців на півночі провінції Алеппо - міста Таль-Ріфаат, яке розташоване за 20 кілометрів від турецького кордону.

Внаслідок наступу сирійських урядових військ до кордону з Туреччиною масово прибуло понад 30 тис. людей протягом останніх днів, що призвело до закриття кордону.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.