Глава МЗС Польщі: Кремль хоче руйнувати, а не будувати стосунки

П'ятниця, 12 лютого 2016, 08:06

Кремль хоче руйнувати, а не будувати відносини в Європі.

Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в інтерв'ю Радіо "Польща".

"Кремль хоче руйнувати, а не будувати відносини в Європі. Російська влада веде політичну гру з рештою світу, зокрема з Європою, ЄС. У цієї влади імперські, агресивні зазіхання, вона веде вже третю війну", - відзначив він.

"Після Грузії та України вона почала військові дії в Сирії. У такій ситуації дуже складно створити атмосферу співробітництва, взаємної довіри і думати про побудову чогось", - наголосив польский міністр.

Він також підкреслив, що поки що рано говорити про послаблення санкцій проти Росії.

"Ще рано говорити про те, що дія санкцій буде змінена або припинена. У нас немає підстав скасовувати санкції, якщо не будуть вирішені кримські, донбаські питання, якщо не буде поставлена крапка в участі Росії у війні проти України, у підтримці бунтівників на Донбасі",  -зауважив Ващиковський.

"Той, хто в цій ситуації хоче торгувати ковбасою, нафтою і газом, повинен перекреслити всі здобутки міжнародного права, яке не одне десятиліття формувалося так, а не інакше з метою виключення війни як засобу вирішення міжнародних суперечок",  - відзначив він.

"Нехай такі політики візьмуть тоді норму, що силова зміна кордонів у Європі в XXI столітті є легальною і допустимою. Це означало б, що ми повертаємося до міжнародних норм двохсотлітньої давності",  -наголосив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в МЗС Польщі ініціюють створення групи діалогу з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: