Дмитро Медведєв: єдиної великої Європи немає

Субота, 13 лютого 2016, 11:49

Премʼєр-міністр Росії Дмитро Медведєв заявив, що нинішня ситуація в світі драматична, а єдиної великої Європи як не було, так і немає.

Про це він розповів, виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, передає корреспондент "Європейської правди".

Медведєв також розповів про те, що відносини ЄС і РФ зіпсовані, в Україні триває "громадянська війна", конфлікти на Близькому Сході загострилися і в Європі справжній міграційний коллапс.

Він також нагадав про знаменитий "мюнхенський виступ" Путіна 2007 року.

"Перед поїздкою на конференцію я зустрічався з президентом Путіним. Ми обговорювали його виступ тут, в Мюнхені, в 2007 році. Тоді він говорив, що ідеологічні стереотипи, подвійні стандарти у міжнародних відносинах не допомагають знизити напруженість у міжнародних відносинах, а лише посилюють її, а у світового співтовариства залишається все менше можливостей для прийняття значущих політичних рішень", – сказав Медведєв.

На думку російського премʼєра, всі "прогнози Путіна" підтвердились, події розвивались навіть драматичніше, ніж передбачав російський лідер.

"Єдиної великої Європи як не було, так і немає, наші економіки, всі економіки ростуть дуже слабо. Загострилися конфлікти в країнах Близького Сходу і Північної Африки, настав міграційний колапс. Відносини Євросоюзу та Росії зіпсовані, на Україні громадянська війна", – додав Медведєв.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що виступаючи на Мюнхенській конференції з безпеки, Дмитро Медведєв заявив, що Росія і країни Заходу вже увійшли в період "нової холодної війни"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.