Саудівська Аравія попередила РФ про "серйозні наслідки" від участі у війні в Сирії

Субота, 13 лютого 2016, 17:57

Міністр закордонних справ Саудівської Аравії Адель аль-Джубейр попередив президента Володимира Путіна, що підтримка Росією режиму президента Сирії Башара Асада матиме серйозні наслідки для РФ.

Про це глава саудівського МЗС повідомив в інтерв'ю німецькому виданню Süddeutsche Zeitung, передає Deutsche Welle.

"Ми вказали росіянам на те, що, виступивши на стороні Асада і Ірану в цьому конфлікті, вони стають учасниками релігійної війни. Це дуже, дуже небезпечно", - сказав Адель аль-Джубейр.

Він підкреслив, у Росії живуть 20 мільйонів мусульман-сунітів. "Невже ця країна прагне створити враження, що воює з сунітами на стороні шиїтів?" - сказав міністр.

Аль-Джубейр наголосив на тому, що Росія вже кілька місяців атакує помірну сирійську опозицію, а не позиції терористичних угруповань "Ісламська держава" і "Фронт ан-Нусра". Саудівчький міністр додав, що  для боротьби з ІДІЛ Росія могла б легко приєднатися до міжнародної антитерористичної коаліції, чого вона досі не зробила.

Він також заявив, що сумнівається у необхідності масованих бомбардувань російськими ВКС міста Алеппо. На думку аль-Джубейра, режим Асада наступ сирійської армії на Алеппо вже не врятує.

"Асада не змогли врятувати його власні війська, тому він покликав на допомогу Іран. Коли його не зміг врятувати Іран, він покликав на допомогу "Хезболлах". Коли не допомогло і рух "Хезболлах", він привів до себе в країну шиїтських бойовиків з Іраку і Пакистану, які теж не допомогли. А тепер він покликав росіян, але й вони йому не допоможуть", - резюмував аль-Джубейр.

Він додав також, що для досягнення миру в Сирії Асад повинен піти у відставку. 

Раніше повідомлялося, що уряди Туреччини і Саудівської Аравії обмірковують варіант надіслання сухопутних військ до Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: