Асад поклявся "повернути Сирію" за будь-яку ціну

П'ятниця, 12 лютого 2016, 18:43

Президент Сирії Башар Асад заявив, що поверне контроль над всією територією своєї держави, хоча для цього і буде потрібно багато часу.

Про це він повідомив в інтервʼю агенції AFP.

Асад заявив, що підтримує мирні переговори, але проведення переговорів, підкреслив він "не означає, що ми перестанемо боротися з тероризмом".

За словами Асада, головними завданням останнього масованого наступу в районі Алеппо було знищення каналів забезпечення опозиції з Туреччини.

Також Асад попередив про військового вторгнення з боку Туреччини і Саудівської Аравії

Коментуючи наплив сирійських біженців до Європи, Асад заявив, що це Європа повинна припинити "прикривати терористів" для того, щоб сирійці могли повернутися додому.

Також Асад відкинув звинувачення ООН у військових злочинах режиму, назвавши їх "політизованими" і необґрунтованими.

Сирійський лідер заявив, що кінцевою його метою є відвоювання всієї території Сирії у "терористів" (мається на увазі як опозиція, так і джихадисти з ІДІЛ та організації "Фронт ан-Нусра") за будь-яку ціну.

"Незалежно від того, чи можемо ми це зробити чи ні, це мета, якої ми прагнемо без жодних коливань", - сказав він.

Президент Сирії також наголосив на тому, що громадянський конфлікт в країні можна було б припинити набагато раніше, якби вдалося б відрізати шляхи постачання опозиції з Туреччини, Йорданії та Іраку.

Тоді, за його словами, уряд впорався б з терористами менше ніж за рік.

Якщо не вдаться припинити зовнішню підтримку опозиції, то на відновлення урядового контролю над всією територією Сирії  знадобиться "багато часу і за це доведеться заплатити високу ціну".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.