Медведєв закликав ЄС назвати дату скасування санкцій проти РФ

Понеділок, 15 лютого 2016, 07:40

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв закликав Європейський союз назвати конкретну дату скасування санкцій проти Росії та звернутися до Москви з пропозицією призупинити заходи у відповідь.

Про це він заявив у інтерв'ю телеканалу EuroNews на полях Мюнхенської конференції з безпеки, текст якого було оприлюднено на сайті уряду РФ в неділю ввечері.

"Слід набратися мужності й сказати: знаєте, хлопці, все, ми це завершуємо ось з такого числа, просимо й вас також заходи у відповідь призупинити. Ось це буде правильний підхід", - сказав Медведєв.

При цьому він вкотре наголосив, що Росія не стане першою скасовувати контрсанкції.

"Не ми це вигадали, й не нам починати скасування. Нас увесь час лякали санкціями, ці санкції запроваджували у радянський період багаторазово. Ніколи ні до чого це не призводило, лише гроші втрачали. І зараз буде те саме", - сказав російський прем'єр.

За словами Медведєва, торговельний оборот Росії з країнами Європейського союзу за останні роки знизився з 450 до 217 мільярдів євро.

Як відомо, економічні санкції проти Росії були у грудні продовжені до 31 липня у зв’язку з невиконанням Мінських угод.

Нагадаємо, під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки Дмитро Медведєв заявив, що Росія і країни Заходу вже увійшли в період "нової холодної війни".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.