МЗС РФ звинуватило Туреччину у підтримці міжнародного тероризму

Понеділок, 15 лютого 2016, 12:31

Туреччина підтримує міжнародний тероризм, обстрілюючи населені пункти в Сирії та сприяючи проникненню терористів на територію країни.

Про це йдеться в заяві МЗС Росії.

"Починаючи з 13 лютого, сконцентрована в прикордонних районах турецька артилерія здійснює масовані удари по сирійським населеним пунктам, нещодавно звільненим від терористів урядовими військами і загонами курдських повстанців.

Обстрілу, зокрема, зазнали аеродром Мінніг, селища Мар'ямейн, Айн Дакма, Мараназ, Інаб, Дейр Джімаль в провінції Алеппо, а також позиції сирійської армії в провінції Латакія", - говориться в повідомленні.

"Одночасно, за інформацією, що надходить, турецька сторона продовжує сприяти незаконному проникненню на територію Сирії свіжих груп джихадистів і найманців з озброєнням в якості поповнення для пошарпаних у боях загонів "Джабхат ан-Нусри", ІДІЛ та інших терористичних організацій", - стверджує МЗС РФ.

"У Москві виражають серйозну занепокоєність агресивними діями турецької влади щодо сусідньої держави. Бачимо в цьому неприховану підтримку міжнародного тероризму і порушення відповідних резолюцій Ради безпеки ООН і зобов'язань, взятих на себе Туреччиною як країною-учасником Міжнародної групи підтримки Сирії у Відні, Нью-Йорку та Мюнхені", - наголошуєтьcя в заяві російського міністерства.

"Росія підтримає підняття цього питання в РБ ООН з тим, щоб Рада безпеки дала чітку оцінку провокаційній лінії Анкари, яка створює загрозу для миру і безпеки в регіоні Близького Сходу і за його межами", - наголошує МЗС РФ.

Нагадаємо, раніше Туреччина заперечила надсилання військових до Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: