Меркель розкритикувала наміри закрити "балканський маршрут" мігрантів

Вівторок, 16 лютого 2016, 18:32

Канцлер Німеччини Ангела Меркель розкритикувала план, запропонований країнами Східної Європи щодо закриття так званого балканського маршруту для біженців.

Про це повідомляє AFP.

Як відомо, останнім часом Меркель перебуває під сильними політичним тиском за неспроможність вирішити проблему напливу мігрантів.

Критикується, в першу чергу, механізм розподілення мігрантів між країнами ЄС за квотами, встановленими восени минулого року.

Як відомо, багато країн в Європейському Союзі не виявляють великого ентузіазму. К

раїни так званої Вишеградської четвірки: Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина відкрито кинув виклик Меркель, пообіцявши надати допомогу Македонії і Болгарії у тому, щоб ті країни закрили свої кордони з Грецією.

Це, фактично, змусить Грецію залишитися наодинці зі швидким  зростанням кількості біженців.

Меркель заявила: "чи справді ми хочемо зіткнутися з усіма наслідками для Шенгену від закриття кордону між Грецією та Болгарією, та Грецією та Македонією?"

Раніше повідомлялося, канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що немає сенсу говорити про нові квоти на мігрантів для країн ЄС, допоки не розподілені 160 тис. мігрантів за квотами, які були встановлені для країн спільноти минулого року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: