Словенія встановлює ліміт на в’їзд мігрантів

Понеділок, 15 лютого 2016, 08:46

Словенія хоче обмежити число мігрантів, яким дозволено в’їзд до країни, після того як аналогічні заходи запровадила сусідня Австрія.

Про це йдеться у повідомленні Agence France Press.

Австрія, яка в останні тижні  посилила свою позицію щодо міграції, в найближчі дні оголосить про щоденне обмеження на кількість мігрантів, яким дозволено в'їзд в країну через основний прикордонний перехід зі Словенією.

Країна з майже 9-мільйонним населенням минулого року прийняла 90 тис. Клопотань про притулок, що є одним з найвищих показників на душу населення в ЄС.

В очікуванні кроку Відня, МВС Словенії заявило, що також почне обмежувати кількість мігрантів, щоб уникнути небезпеки їх скупчення в країні.

Жорсткіший контроль на кордоні почав діяти вже зранку у понеділок. Словенія буде пускати в країну мігрантів з розрахунком, щоб через пропускний пункт Сентіль, через який можна потрапити до Австрії, проходила 1 тис. мігрантів щоденно.

МВС Словенії вже попередило про запровадження жорсткішого контролю сусідню Хорватію, яка також є транзитною країною для мігрантів на їх шляху до Німеччини та інших країн західної Європи.

Урядова коаліція Австрії наприкінці січня ухвалила рішення, що в 2016 році країна зможе прийняти 37 500 мігрантів, які клопочуть про надання притулку, а до 2019 року їх чисельність становитиме не більше 127 500 осіб. Крім того, Австрія звела на кордоні зі Словенією огорожу довжиною 3,7 кілометра.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.