Юнкер похвалив Меркель за її політику щодо біженців

Середа, 17 лютого 2016, 10:21

Президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер похвалив канцлера Німеччини за її "далекоглядну політику" щодо біженців.

Про це він заявив в інтерв’ю виданню Bild, повідомляє Reuters.

За його словами, історія доведе правоту Меркель і її ліберальної політики щодо біженців. Він навіть порівняв нинішнього канцлера з Гельмутом Колем.

"Я згадую про далекоглядну політику Гельмута Коля щодо об’єднання Німеччини. Історія довела його правоту, і вона доведе правоту Ангели Меркель", - сказав Юнкер.

Він також зазначив, що завданням будь-якого глави уряду є здійснення своєї роботи навіть під тиском, і висловив сподівання, що Ангела Меркель ще переживе своїх критиків.

При цьому глава Єврокомісії відзначив успіхи, яких досягла європейська політика щодо мігрантів.

"Ми нарешті бачимо прогрес", - сказав він, зазначаючи, що кількість мігрантів, які прибувають з Туреччини до Греції, зменшується. Однак, за його словами, потрібен певний час, щоб погоджені заходи дали ефект.

"Європейська міграційна політика, яку підтримую я і Ангела Меркель, переможе. Казати, що ми це зможемо – ознака політичної сили. Все інше було б капітуляцією перед популістами", - зазначив Юнкер.

Слід зазначити, що популярність Меркель через її міграційну політику в останні місці знизилась. Більше того – німецького канцлера часто критикують навіть однопартійці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.