В ЄС закликають Україну забезпечити права внутрішніх переселенців

Середа, 17 лютого 2016, 18:50

Посол ЄС в Україні Яе Томбінський наголосив на тому, що Україна має в повній мірі забезпечувати права внутрішніх переселенців з Донбасу.

Про це він заявив на громадських слуханнях у Верховній Раді щодо прав переселенців, повідомляє представництво ЄС в Україні на своїй сторінці у Facebook.

"Ми повинні переконатися, що інтереси всіх громадян України, незалежно від того, де вони живуть або де вони тимчасово розташовані, надійно захищені", – відзначив посол.

Томбінський також наголосив на тому, що українська влада має якомога швидше інтегрувати внутрішньо переміщених осіб в нові реалії.

"Внутрішньо переміщені українці, які залишаються в своїй країні, повинні користуватися усіма правами і привілеями, що й інші громадяни. Це громадяни України. Ви можете побудувати сучасне українське суспільство виключно шляхом включення всіх в загальне життя", – підкреслив він.

"Для нас в ЄС, інтеграція переміщених осіб є одним із пріоритетів нашої допомоги Україні. Тому ми активно і наскільки це можливо працюємо в напрямку подолання наслідків конфлікту", – резюмував Томбінський.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.