В Австрії судять шведську дівчину, яка планувала приєднатися до ІДІЛ

Четвер, 18 лютого 2016, 12:18

У Відні сьогодні почався суд над 17-річною шведською дівчиною, яка була арештована в Австрії через  підозри, що вона планувала приєднатися до бойовиків "Ісламської держави".

Про це повідомляє The Local.

Дівчину заарештували у грудні минулого року на віденській залізничній станції Вестбанхоф, після того, як її батьки повідомили про її зникнення з її дому в Лінчепінгу на півдні Швеції і розповіли поліції, що вони підозрюють її у радикальних настроях після перегляду відео ІДІЛ.

Австрійські слідчі вважають, що дівчина планувала поїхати з Відня в Сирію. Адвокат дівчини сказав, що його клієнт не збирається визнавати свою провину. Він стверджує, що вона втекла з дому, тому що вона була нещасна.

Вона дісталася Відня на автобусі і поїзді через Гетеборг, Мальме, Копенгаген, Гамбург і Мюнхен. За її словами, у Відні вона планувала зустрітися з трьома дівчатами з сомалійських сімей і планувала відвідати екскурсії в австрійському місті.

Однак австрійська прокуратура звинувачує її в плануванні поїздки до Сирію, щоб приєднатися до джихадистських бойовиків.

Коли поліція перевіряла її мобільний телефон, вони знайшли докази, в тому числі агітку ІДІЛ. Вони також виявили повідомлення, в яких вона висловила радість з приводу терактів в Парижі в листопаді 2015 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.