ЄС та Британія поки не домовилися про соцдопомогу трудовим мігрантам

П'ятниця, 19 лютого 2016, 19:44

На саміті ЄС, який триває у Брюсселі, наразі не вдалося досягнути компромісу щодо соціальної допомоги євросоюзним іммігрантам.

Як повідомляє Польське радіо, наразі відкритим питанням саміту ЄС залишається соціальна допомога для дітей євросоюзних іммігрантів.

За інформацією видання, Великобританія запропонувала на сім років обмежити виплату соціальної допомоги для мігрантів з країн ЄС, котрі приїдуть працювати до цієї країни (в той же час перед самітом Лондон пропонував тринадцять років).

Як відомо, Польща наполягає на корисних для іммігрантів рішеннях.

"Наша мета (уряду Польщі) – досягти таких механізмів, які б допомогли не зменшувати максимально соцдопомоги для дітей, і щоб збитки від цього були якомога меншими, щоб ця система була передбачуваною. Цього питання сьогодні не вдасться вирішити. Нам йдеться, щоб окреслити основні тези цих нових положень, щоб вони були передбачуваними і давали правові гарантії", – цитує видання польського віце-міністра з європейських питань Конрада Шиманського:

Видання відзначає, що Польща та країни Вишеградської групи пропонують встановити обмеження у соцдопомозі на п’ять років.

Так, у Європейському Союзі соціальна допомога виплачується 100 тис. дітей польських іммігрантів, котрі не мешкають зі своїми батьками, а залишилися жити у Польщі. Відомо, що Велика Британія охопила такою допомогою двадцять дві тисячі дітей, Німеччина – вдвічі більше.

Раніше повідомлялося, що за словами британського прем'єра Девіда Кемерона, угоди з ЄС все ще немає.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.