Чехія вимагатиме від Британії збереження пільг для трудових мігрантів

Середа, 17 лютого 2016, 18:23

Прем'єр-міністр Чехії Богуслав Соботка заявив, що готовий на компроміс для досягнення угоди ЄС і Великої Британії з питань реформування на саміті ЄС на цьому тижні, але лише в тому випадку, якщо зміни не торкнуться чехів, які працюють у Британії

Про повідомляє Associated Press.

Богуслав Соботка, зокрема, наполягає на тому, що запропоновані Британією обмеження щодо податкових пільг для трудових мігрантів не повинні стосуватися тих, хто вже працює на території Сполученого Королівства, а лише тих мігрантів, які прибуватимуть до Великої Британії у майбутньому.

Виступаючи після засідання уряду в середу, Соботка підкреслив, що він готовий підтримати угоду з Британією, якщо " це не буде шкоди нашим громадянам."

Наразі близько 35 тис. чехів  працюють у Великій Британії, що набагато менше, ніж кількість працівників з інших центральноєвропейських посткомуністичних країн, таких як Польща чи Угорщина.

Раніше повідомлялося, на думку канцлера Німеччини Ангели Меркель багато вимог Великої Британії щодо реформування ЄС є "виправданими і зрозумілими"

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.