Французький телеканал вдруге покаже пропагандистський фільм про Україну

Вівторок, 2 лютого 2016, 18:26

Один з найпопулярніших телеканалів Франції Canal+ не збирається відмовлятися від показу пропагандистської стрічки про події в Україні 2013-2014 років режисера Поля Морейра.

Як свідчить програма телеканалу, фільм було продемонстровано напередодні ввечері, 1 лютого, наступний показ запланований на каналі Canal+ Decale 8 лютого о 15:10 за місцевим часом.

Відзначимо, що таким чином телеканал проігнорував заклики посольства України у Франції не показувати фільм, який має всі однаки російської пропаганди, адже режисер маніпулює фактами і тенденційно подає інформацію щодо подій в Україні протягом останніх кількох ровків.

Фільм Поля Морейри, який розповідав про події в Україні 2013-2014 років, вийшов на телеканалі Canal+  1 лютого о 22:30 за місцевим часом.

Відзначимо, що в анотації французького видання Télécâble, Поль Морейра у стрічці "розкриває справжні обличчя української революції". "Участь ультраправих озброєних груп [у протестах на Майдані] давно ігнорується", - йдеться в анотації. Поль Морейра також наголошує на підтримці націоналістів Вашингтоном і заявляє, що "масове вбивство в Одесі було скоєне українськими націоналістами".

Відзначимо, що показ фільму знайшов позитивні відгуки в російських ЗМІ, наприклад російський РБК написав про те, що "Морейра, проаналізувавши події, що сталися на Майдані, дійшов висновку, що народними протестами в своїх інтересах скористалися націоналістичні угрупування, такі, як заборонений в Росії "Правий сектор, які, як підкреслює видання, "скористалися слабкістю державних інститутів на Україні і створили власні добре озброєні і підготовлені загони і почали диктувати свою волю владі", - констатував автор фільму"".

Водночас французький журналіст Бенуа Віткін у своїй статті у впливовому французькому виданні Le Monde, присвяченій "спеціальному розслідуванню" пана Морейри, зазначає, що режисер "дає спотворене уявлення про конфлікт в Україні". Журналіст закидає Полю Морейрі багато помилок і пише, що головна з них – замовчування у фільмі агресії Росії проти України.

"Ми були шоковані через безсоромне перекручування фактів - тим, що нібито в Україні при владі крайні праві; незрозумілу відсутність російської агресії в цій історії; смішно обгрунтовану антиамериканську одержимість. Канал лише втратить від цього фільму", - цитує журналіста Le Monde Бенуа Віткіна.

Нагадємо, раніше посольство України у Франції звернулося до французького каналу Canal+ переглянути можливість трансляції пропагандистського фільму "Україна, маски революції".

Як повідомлялося, фільм відзнятий у дусі російської пропаганди та покликаний розповісти про "екстремістські націоналістичні батальйони в Україні, які стали загрозою для уряду", а також про "криваву бійню в Одесі".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.