МЗС РФ: НАТО нав’язує Сербії "стокгольмський синдром"

Понеділок, 22 лютого 2016, 09:03

Втягування Сербії в НАТО, на тлі загибелі її дипломатів під американськими бомбами, є приниженням для країни.

Таку думку висловила офіційний представник МЗС РФ Марія Захарова, повідомляє ТАСС.

На її думку, після того, як від авіаудару США по табору ІДІЛ у Лівії загинули двоє викрадених співробітників посольства Сербії, НАТО не може говорити про гарантії безпеки для балканських країн.

"Це на тлі того, як Захід поступово починає втягувати Сербію в НАТО. Їм кажуть: "Ви повинні бути в НАТО, зокрема Чорногорія, тому що це ваша безпека. Ми вас захистимо". Те ж саме вони говорять Сербії", - зазначила Захарова.

"Як же ви можете захистити цю країну, коли ви за наявності інформації про те, що люди перебувають у заручниках, їх бомбите? Мені здається, це такий особливий вид приниження, нав'язування "стокгольмського синдрому", коли вони змушують своїх жертв себе полюбити і публічно зізнатися, що вони хочуть до них", - сказала вона.

Раніше стало відомо, що два співробітника посольства Сербії в Тріполі, викрадені бойовиками в листопаді 2015 року, загинули в результаті авіаудару ВПС США по табору терористичного угруповання "Ісламська держава" в Лівії.

Раніше глава МЗС Сербії Івіца Дачич заявляв, що Сербія не збирається просити про членство в НАТО і зберігатиме нейтралітет.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.