Мешканці литовського міста змусили владу зняти прапор РФ з головної площі

Понеділок, 22 лютого 2016, 11:45

На прохання мешканців литовського міста Маріямполе з центральної площі було знято прапор РФ, який провисів там майже 6 років.

Про це повідомляє видання Delfi.

Прапор вивісили на одному з флагштоків на площі Йонаса Басанавічюса понад 5 років тому, коли поряд з площею було розміщене почесне консульство РФ.

Зібравши майже триста підписів, жителі Маріямполе зажадали перенести прапор в інше місце.

"Був такий випадок, коли проходив парад військової техніки, в якому брала участь і президент, і міністр оборони. Поруч стоять американські танки, і вони не розуміють, чому тут висить російський прапор", - розповів один з місцевих жителів.

За словами жителів Маріямполе, пару років тому вони вже вимагали зняти російський прапор з площі, але тоді відносини між Литвою і Росією не були такими холодними. Тому ніхто не відреагував.

"Віденська конвенція про консульські зносини передбачає, що держава, що представляється, може вивісити свій прапор біля будівель або на будівлі, де знаходиться почесне консульство. Конкретний випадок я не можу коментувати", - сказав представник МЗС Литви Кястутіс Вашкелявичюс.

Наразі замість російського прапора на площі вивісили прапор ЄС. Прапор РФ був перенесений на будівлю консульства особисто почесним консулом РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.