Урядова криза впливає на думку західних партнерів - Клімкін

Понеділок, 22 лютого 2016, 13:27

Урядова криза в Україні впливає на думку західних країн щодо можливості України здійснювати реформи зі збереженням високої динаміки.

Про це заявив міністр закордонних справ України Павло Клімкін, передає "Інтерфакс-Україна".

"На поточну діяльність міністерства - для захисту інтересів держави та протидії російській агресії - вона (урядова криза - Ред.) не впливає. І я це говорю не як гасло, а з точки зору нашої діяльності. При цьому ця ситуація однозначно впливає на бачення наших друзів і партнерів про те, що ж відбувається в Україні, на здатність підтримувати динаміку та глибину реформ", - зауважив він.

За його словами, Україна має не виграти у Росії військовим шляхом, "але ми не повинні програти".

"І частина цієї логіки "не програти" - це побудова демократичної європейської України в її міжнародно визнаних кордонах. Саме так я б сформулював нашу національну ідею. Це і має становити сенс того, що ми робимо. І в цьому сенсі європейські партнери хочуть від нас бачити здатність підтримувати глибину і швидкість реформ, оскільки ні у кого у світі немає нескінченного запасу часу", - зазначив міністр.

Він наголосив, що українська влада не може, "не демонструючи одного та іншого, чекати, що наші партнери підтримуватимуть нас із таким самим драйвом, як це було ці два роки".

"Зараз настав той момент, коли варто підбивати перші підсумки. А вони полягають у тому, що ми маємо йти вперед ще швидше, охоплюючи абсолютно всі сектори", - підкреслив Клімкін.

Відповідаючи на запитання про мету приїзду в Україну глав МЗС Німеччини та Франції, глава МЗС наголосив, що переконаний у підтримці Євросоюзу.

"Я знаю, що наші європейські партнери дійсно за нас вболівають. Я менше знаю Жана-Марка Еро, але я розмовляв із Штайнмаєром, і він щиро вважає, що успіх України абсолютно критичний для Європи і тієї системи, яка важлива для існування стабільної демократичної Європи", - зазначив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.