США хочуть стримувати РФ і Китай новітньою високотехнологічною зброєю – ЗМІ

Середа, 24 лютого 2016, 13:47

Пентагон просуває ідею використання новітньої високотехнологічної зброї для стримування Росії та Китаю.

Про це повідомляє видання Washington Post.

Як зазначає видання, представники американського оборонного відомства почали відкрито говорити про використання новітніх засобів штучного інтелекту та роботизованого озброєння, команд "людина-машина".

"Це може звучати як наукова фантастика, але чиновники Пентагону кажуть, що вони прийшли до висновку, що такі високотехнологічні системи є найкращим способом боротьби з швидким поліпшенням російських і китайських військових", - зазначає видання.

Як пише видання, представник оборонного відомства США Роберт Уорк минулого тижня розповів про потенційно революційні системи озброєння США.

"Так ми зможемо зробити нашу зброю і армію більш потужною і, сподіваюсь, посіяти в умах китайців і росіян неспокій – тим, що ми можемо протистояти їм і в неядерний спосіб", - сказав він.

У Пентагоні цей високотехнологічний підхід відомий як "третя офсетна стратегія". Перша офсетна стратегія – тактична ядерна зброя, друга – високоточна зброя. Остання версія припускає роботизоване озброєння, яке може допомогти відновити стримування, підірване російським і китайським прогресом.

Бюджет Пентагону на 2017 рік включає певну суму на високі технології: $3 млрд на озброєння підвищеного типу для протистояння, наприклад, дальнім ударам Китаю по флоту США; $3 млрд на модернізацію підводних систем; $3 млрд на команди "людина-машина" і операції безпілотників; $1,7 млрд на кібер- і електронні системи, які використовують штучний інтелект; $500 млн на військові навчання та інші випробування.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.