НАТО має достатню міць для відбиття будь-якої агресії - Міноборони Литви

Четвер, 25 лютого 2016, 09:52

Організація Північноатлантичного договору (НАТО) має достатню оборонну міць для того, щоб відбити будь-яку агресію.

Про це заявив міністр оборони Литви Юозас Олекас, повідомляє УНІАН.

"Оборонна міць НАТО набагато більша, ніж можливості будь-якого агресора. Я не сумніваюся, що у НАТО є всі можливості захистити будь-яку країну", - сказав міністр оборони Литви.

У цьому зв'язку він нагадав, що стаття 5 Вашингтонського договору зобов'язує надавати захист кожному членові Альянсу. Нині ті рішення, які приймаються, вони ще раз підтверджують, що ми як одна сім'я, як одна організація маємо можливості і маємо бажання захистити будь-яку країну - члена НАТО", - заявив він.

При цьому Олекас зазначив, що серед членів Альянсу є розуміння можливості агресії з боку Росії.

"Ось це поняття з усіх країн, що є така можливість агресії - вона збільшує наш захист тим чином, що всі розуміють це і всі готові закликати свої Збройні сили взяти участь у виконанні захисту нашої країни", - констатував міністр оборони.

За його словами, Альянс аналізує ситуацію і приймає рішення, аби можливість агресії з боку зменшувалася з кожним днем.

Також він повідомив, що задоволений рішенням міністрів оборони країн-членів НАТО про намір збільшити передову присутність Альянсу на східному фланзі організації.

"Ми вітаємо таке рішення. Ми самі доклали чимало зусиль, щоб таке рішення було прийнято, тому що ми бачимо російську агресію в Україні. Ми бачимо у великому складі навчання навколо Балтійських країн як в Ленінградському окрузі, так і в Ленінграді, і щоб зупинити можливе вторгнення, необхідно об'єднати наші сили", - заявив він.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.