Автор петиції про приєднання Латвії до РФ отримав тюремний строк

Фото
П'ятниця, 26 лютого 2016, 11:04

Автор інтернет-петиції про приєднання Латвії до Росії отримав реальний тюремний строк.

Про це повідомляє видання Delfi.

Суд Риги виніс вирок Максиму Коптелову, що є автором петиції про приєднання Латвії до Росії. Згідно з рішенням суду, найближчі шість місяців Коптелов проведе за ґратами.

За словами адвоката Коптелова Ілони Булгакової, повне рішення суду буде доступне 11 березня, після чого воно обов'язково буде оскаржене, оскільки, на її думку, це "ганьба для Латвії".

Згідно з матеріалами справи, Максим Коптелов розмістив в інтернеті повідомлення (петицію): "Звернення до всіх жителів Латвії! Збір підписів за входження Латвії до складу Російської Федерації". Підсудний закликав користувачів інтернету на конкретному сайті підписуватися за висунуту ним ініціативу.

Петиція була розміщена (і досі доступна) на сайті www.avaaz.org. Самі автори вказали, що у цієї петиції немає ніякого значення, і її варто сприймати як жарт.

 

Тим не менш, петицію підтримали 6 500 осіб.

Розслідування справи, початої 17 березня 2014 року, вела Поліція безпеки Латвії. Щодо Коптелова був початий кримінальний процес за пунктом 1 статті 82 Кримінального закону Латвії (Публічний заклик до підриву територіальної цілісності Латвійської Республіки).

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.