Афіни відмовилися від візиту глави МВС Австрії - ЗМІ

П'ятниця, 26 лютого 2016, 12:02

Грецький уряд відмовився від візиту до Афін глави МВС Австрії Йоганни-Мікль-Ляйтнер через зростання напруженості між країнами.

Про це пише австрійське видання Kurier з посиланням на джерело в МЗС Греції.

Як зазначають джерела, візит ініціювала австрійська сторона, однак прохання глави МВС Австрії було відхилене.

Як пише грецьке видання Kathimerini, в МЗС Греції наполягають, що Австрія повинна спочатку відмовитися від односторонніх заходів, прийнятих на зустрічі з Балканськими країнами у середу. Ця зустріч була спрямована на координацію прикордонних обмежень по всьому регіону, щоб зменшити потік мігрантів.

Грецію до участі в дискусії не запросили.

Раніше повідомлялося, що Греція відкликала свого посла з Австрії для консультацій після того, як австрійці провели нараду з представниками балканських країн з приводу того, як обмежити наплив мігрантів до Європи, але не покликали туди Грецію.

Раніше МЗС Греції висловило протест послу Австрії Андреа Ікіш-Бему через організацією у Відні конференції щодо біженців без участі представника Афін.

Після зустрічі Австрія та її південні сусіди, країни, що знаходяться на так званому західно-балканському маршруті мігрантів до Європи, заявили, що рано чи пізно їм доведеться повністю закрити кордони для мігрантів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: