Генсек ООН: дії Австрії і Балканських країн не відповідають міжнародному праву

Субота, 27 лютого 2016, 11:24

Генсек ООН Пан Гі Мун висловив занепокоєння з приводу дій Австрії та Балканських країн з метою обмеження числа мігрантів і біженців, що прибувають до Європи.

Думку генсека представив його речник Стефан Дуярич, повідомляє Reuters.

За його словами, обмеження не відповідають Конвенції 1951 року про статус біженців, тому що унеможливлюють індивідуальне визначення статусу біженця та оцінку індивідуальних потреб в захисті.

Він згадав обмеження, запроваджені Австрією, Словенією, Хорватією, Сербією та Македонією.

Генсек ООН "усвідомлює тиск, який відчувають багато європейських країн" через кризу біженців, сказав речник Пан Гі Муна.

"Однак генсек закликає всі країни зберігати свої кордони відкритими і діяти в дусі спільної відповідальності та солідарності, включно із розширенням юридичних шляхів для доступу до отримання притулку" – сказав Стефан Дуярич.

Нагадаємо, раніше  міністр внутрішніх справ країни Йоханна Miкль-Ляйтнер заявила, що Австрія обмежить кількість мігрантів, яких пропускають на територію країни, 3200 особами на добу.

В свою чергу, канцлер Австрії Вернер Файман підкреслив, що його країна прийматиме щоденно не більше 80 прохань про надання притулку.

В Єврокомісії заявили, що запровадження Австрією ліміту на прийом не більше 3200 біженців на добу суперечить законодавству ЄС.

Пізніше кілька Балканських країн також ввели обмеження на прийом біженців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: