ЄС та США ухвалили нову угоду про обмін даними

Середа, 3 лютого 2016, 08:03

Євросоюз та США досягли угоди, яка має перешкодити регулюючим органам Європейського союзу від обмеження передачі даних такими компаніями, як Google і Amazon через Атлантику.

Про це повідомляє Reuters.

Попередні правила організації цифрових потоків - так звана "Безпечна гавань" (Safe Harbor) - між ЄС та США були скасовані минулого року рішенням Європейського суду, в результаті чого тисячі компаній опинилися у стані правової невизначеності.

Однією з причин припинення дії угоди Safe Harbor стали, зокрема, дані про несанкціонований доступ американської розвідки до даних користувачів.

Європейська комісія заявила, що новий закон про конфіденційність накладає більш суворі зобов'язання на американські компанії,  щодо захисту персональних даних європейців і забезпечить більш ретельний контроль і правозастосовчу діяльності державних органів США.

"Ми вперше отримали докладні письмові запевнення від США щодо гарантій та обмежень, які діють щодо американських програм спостереження. Ми отримали сильний контроль з боку Міністерства торгівлі США та Федеральної торгової комісії ", - сказав єврокомісар Андрус Ансіп, який відповідає за цифровий ринок.

Нова угода ще потребує схвалення країнами-членами ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.