Росія хоче створити міні-державу для Асада - глава МЗС Британії

Середа, 3 лютого 2016, 09:26

Російська Федерація хоче створити в Сирії міні-державу для президента Башара Асада шляхом бомбардування його опонентів, замість того, щоб боротися протии бойовиків "Ісламської держави".

Про це сказав глава МЗС Великої Британії Філіп Хеммонд, повідомляє Reuters.

"Росія дійсно прагне до мирного процесу, або за допомогою мирного процесу, яким прикривається як фіговим листком, спробує забезпечити якісь військові перемоги Асада, який створює міні-алавітську державу на північному заході Сирії?" - сказав Хеммонд.

Хеммонд також відкинув критику РФ щодо нібито поширення "небезпечної дезінформації", заявивши, що існує межа того, як довго Росія може розглядатися в якості учасника мирного процесу і в той же час бомбардувати супротивників Асада.

Нагадаємо, раніше міністр закордонних справ Великої Британії Філіп Хеммонд заявив, що президент Росії Володимир Путін підриває міжнародні зусилля з припинення громадянської війни в Сирії авіаударами по противникам "Ісламської держави" в спробі підтримати Башара аль-Асада.

Міністр зазначив, що на переговорах росіяни стверджують, що хочуть знищити ІДІЛ, але при цьому бомблять позиції помірної опозиції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.