У березні до Польщі прибудуть перші 100 біженців

Середа, 3 лютого 2016, 11:48

В березні 2016 року в Польщі прибудуть перші біженці – згідно з попередніми планами, це будуть 65 осіб, що перебувають на даний момент в Греції, і 35 осіб, які перебувають в Італії.

Про це сказав глава польського Управління у справах іноземців Рафал Рогаля, повідомляє Радіо Польща.

"Після необхідних процедур вони будуть направлені в центр для біженців в Дембаке біля Варшави", - сказав Рогаля.

Він також підкреслив, що на даний момент Польща займається процесом прийому перших 100 біженців. За його словами, далі все буде залежати від того, скільки біженців захочуть приїхати до Польщі.

"Триває перевірка осіб з точки зору безпеки, а також консультації з грецькою та італійською сторонами. Перші мігранти прилетять в невеликих групах – по кілька чоловік. Ми не будемо затягувати їх переїзд", - сказав Рогаля.

За його словами, із Греції прибудуть громадяни Сирії, Іраку, Еритреї та Ємену, в основному, сім'ї з дітьми. З Італії про бажання приїхати до Польщі висловили, в основному, самотні чоловіки з Еритреї.

Під час перебування біженців в центрі їм буде надана допомога у вивченні польської мови, також будуть проводитися заняття з адаптації до культури, діти підуть до школи.

Після того, як прибулим буде визнаний статус біженця, вони почнуть приймати участь в індивідуальних інтеграційних програмах. Програми передбачають надання соціальної підтримки протягом 1 року. У разі, якщо іноземець не отримає статусу біженця, він повинен покинути Польщу протягом 30 днів.

Протягом 2 років Польща зобов'язалася прийняти близько 7 тисяч осіб. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: