ЄБРР виділить 900 млн євро на подолання міграційної кризи

Середа, 3 лютого 2016, 16:30

Європейський банк реконструкції та розвитку заявив про готовність виділити до 900 млн євро (981 млн доларів) на ліквідацію кризових явищ, спричинених війною в Сирії.

Про це повідомляє ВВС з посиланням на главу ЄБРР Суму Чакрабарті.

Гроші, як передбачається, будуть витрачені в першу чергу на реалізацію інфраструктурних проектів та підтримку приватного сектора в найбільш постраждалих від припливу біженців країнах.

Основну частину коштів отримають Туреччина і Йорданія, де знаходяться 2 і 1,4 млн сирійських біженців відповідно.

Як зазначив Чакрабарті, міжнародні інститути повинні діяти зараз, щоб уникнути погіршення ситуації в країнах, які прийняли основний потік сирійських біженців.

Основну ставку Європейський банк реконструкції і розвитку робить на приватний сектор, який потенційно може забезпечити біженців робочими місцями.

В ході конференції, скликаній банком, будуть обговорюватися проблеми працевлаштування біженців та можливість надання біженцям дозволу на роботу.

Перший проект в рамках цієї програми передбачає виділення 14 млн доларів на ремонт системи очистки та скидання стічних вод в Йорданії, де санітарна ситуація значно ускладнилася через наплив біженців з Сирії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.