Майже половина британців виступає за вихід країни з ЄС – опитування

П'ятниця, 5 лютого 2016, 09:47

Після оголошення плану Дональда Туска щодо збереження Великої Британії в ЄС 45% британців висловлюються за вихід країни з ЄС.

Про це свідчать результати опитування, проведеного YouGov.

Так, як показало дослідження, після того, як премʼєр-міністр Девід Кемерон проголосив про те, що запропоновані реформи ЄС є цілком прийнятними для того, щоб Британія залишилась в Євросоюзі, було проведене опитування.

Його результати засвідчили, що кількість прихильників виходу країни з ЄС залишилась на тому ж рівні – 45%. В той час як за те, щоби Британія залишилась в ЄС, готові проголосувати 36% опитаних.

Приблизно 20% наразі не визначились з тим, як проголосують на запланованому референдумі щодо членства Британії в ЄС.

Нові дослідження YouGov показує, що негативне ставлення громадян до членства Британії в ЄС підштовхується різкою критикою преси на адресу запланованих поступок Євросоюзу, що їх пропонують Великій Британії.

Як свідчить соціологія, лише 22% британців схвалюють запропоновану Туском угоду,  56% вважають, що зміни не будуть значними, ще 54% відзначають, що зміни щодо пільг для мігрантів з ЄС не вплинуть на рівень припливу мігрантів з материкової Європи.

Нагадаємо, 2 лютого президент Європейської ради Дональд Туск представив план збереження Великої Британії в Євросоюзі.

Варто відзначити, не дивлячись на те, що Девід Кемерон вважає план Туска щодо поступок з боку ЄС на вимоги Британії прийнятним, понад дві третини британців вважають ці пропозиції невдалими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: