Президент Туреччини погрожував заполонити Європу біженцями - ЗМІ

Вівторок, 9 лютого 2016, 07:49

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган пригрозив у листопаді заполонити Європу мігрантами, якщо лідери Європейського Союзу не запропонують йому більшої допомоги для врегулювання міграційної кризи.

Про це повідомляє Reuters.

Як відзначає агентство, зустріч між Ердоганом та президентом Європейської Ради Дональдом Туском і президентом Єврокомісії Жаном-Клодом Юнкером відбулася в листопаді в Антальї після саміту G20.

"Ми можемо відкрити двері до Греції та Болгарії в будь-який час і ми можемо доставити біженців на автобусах ... як ви будете справлятися з біженцями, якщо не матимете угоди (з Туреччиною)? Вбиватимете їх?" - начебто сказав президент Туреччини в розмові з лідерами ЄС.

Окрім того, Ердоган нібито вимагав 6 млрд євро допомоги від Євросоюзу, а коли йому запропонували лише половину, сказав, що його країні гроші ЄС не потрібні.

У гарячій дискусії Ердоган часто перебивав Юнкера і Туска, звинувачуючи ЄС в обмані Туреччини, а Юнкера особисто в неповазі до нього.

Турецький лідер також нібито попросив президента Єврокомісії та колишнього прем'єр-міністра крихітного Люксембургу виявити більше поваги до 80-мільйонної Туреччини.

"Люксембург - це просто як маленьке місто в Туреччині", - цитує Ердогана агентство.

Прес-служби Юнкера та Туска відмовилися коментувати інформацію про розмову, а адміністрація Ердогана поки не прокоментувала її.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.