Порошенко підписав ще один "безвізовий" закон

Вівторок, 1 березня 2016, 11:59

Президент України Петро Порошенко підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про біженців та осіб, які потребують додаткового або тимчасового захисту".

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

Цей закон визначає порядок регулювання суспільних відносин у сфері визнання особи біженцем, особою, яка потребує додаткового або тимчасового захисту, втрати та позбавлення цього статусу, а також встановлення правового статусу біженців та осіб, які потребують додаткового захисту і яким надано тимчасовий захист в Україні.

Відповідно до закону, посвідчення біженця оформляється і видається протягом 15 робочих днів з дати прийняття рішення про визнання іноземця або особи без громадянства біженцем в Україні.

Закон надає повноваження Державній міграційній службі України, в разі виявлення описок у рішеннях про визнання біженцем або особою, яка потребує додаткового захисту, прийнятих, зокрема, до набуття чинності цього закону, приймати рішення про внесення поправок до зазначених рішень.

Це надасть можливість забезпечити права осіб, визнаних біженцями або особами, які потребують додаткового захисту в Україні, за надання відповідних підтверджувальних документів або логічної письмовій аргументації, на документування з правильними установчими даними.

Верховна Рада ухвалила закон 4 лютого. Він входить до так званого "безвізового пакету" законів, які потрібно прийняти для скасування віз з ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.