Німецька поліція отримала з Сирії майже повний реєстр прописки громадян

П'ятниця, 11 березня 2016, 18:50

Представники сирійської опозиції передали правоохоронцям органам Німеччини майже повний реєстр прописаних в Сирії громадян.

Про це з посиалннам на Focus пише Deutsche Welle.

Повідомляється, що реєстр був складений в той час, коли повний контролю над країною мав уряд Башара Асада. Об'ємний файл, був переданий Федеральному відомству з кримінальних справ (BKA) Німеччини сирійським урядом у вигнанні, який перебуває у Стамбулі.

У відомстві поки що оцінюють отриману інформацію, однак неназваний високопоставлений співробітник BKA вже назвав отримані дані "інформаційним скарбом".

Відтак цей реєстр поліція може використовувати на кордонах для того, щоб отримати додаткові "робочі матеріали" при роботі з біженцями. Тепер дані про себе, що надаються сирійцями, можна буде порівняти з отриманою базою даних.

Видання також відзначає, що від сирійського уряду у вигнанні BKA отримало майже 60 досьє з інформацією про послідовників ІДІЛ з Німеччини.

В досьє містяться відомості, які ісламісти самі повідомляли командуванню бойовиків після прибуття на контрольовані терористами території.

Раніше повідомлялося, що внаслідок громадянської війни в Сирії, яка триває вже 5 років, в країні загинули понад чверть мільйона осіб, майже 5 млн людей стали біженцями.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: