У Північній Ірландії закликають до об’єднання з Ірландією у разі виходу Британії з ЄС

П'ятниця, 11 березня 2016, 19:14

Якщо Велика Британія проголосує за вихід з ЄС має бути проведений референдум про об’єднання Ірландії.

Про це заявив заступник першого міністра Північної Ірландії Мартін МакГіннесс, повідомляє Politico.

Політик, що належить до партії Шинн Фейн, сказав, що так званий Brexit буде проти волі ірландського народу і він змінить політичні і економічні правила гри.

"Місце Ірландії, північної і південної, в Європі, на чолі змін в Європі" - сказав МакГіннесс.

"Якщо Британія проголосує за вихід з ЄС, є демократичний імператив, за яким громадяни Ірландії маожіть висловитися за кінець розділення і збереження своєї ролі в ЄС", - зазначив він.

З чотирьох основних партій в Північній Ірландії тільки Демократичні профспілки агітують за Brexit. Решта - Шинн Фейн, Ольстерські профспілки і Соціал-демократична та лейбористська партія - наполягають на тому, щоб Сполучене Королівство Великої Британії і Північної Ірландії залишилося в ЄС.

Тереза Віллес, британський секретар по Північній Ірландії і член уряду, публічно підтримала Brexit, оскільки б це, за її словами, "допомогло повернути контроль над нашою країною".

Раніше у Шотландії, де в позаминулому році відбувся референдум щодо виходу зі складу Британії, заявляли, що у разі виходу Британії з ЄС Шотландія проведе повторний референдум про незалежність, оскільки хоче залишитися в ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.