Посол України в Британії покепкувала з посла РФ, який "забувся" про російську агресію

Субота, 12 березня 2016, 19:16

Посол України у Великій Британії Наталя Галібаренко поширила відповідь на нещодавню заяву посольства РФ у Британії, знайшовши низку неточностей та неспівпадінь у логіці російських дипломатів, а також навела дані про російське військове втручання на сході України.

Коментар Галібаренко поширений на офіційній сторінці посольства України.

Посол написала, що "вважає своїм обов’язком прокоментувати окремі озвучені російським посольством тези", через те, що російські дипломати згадали Україну в своїй заяві.

 "Не можу не погодитися (з тезою їз російської заяви), що в Росії "багато своїх власних проблем". А от щодо  "не соватися в чужі справи", то факти свідчать про протилежне...

Хотіла б нагадати російським демагогам про те, що саме Росія упродовж останніх десятиліть спровокувала або сама себе втягнула у цілу низку конфліктів та кризових ситуацій, і не лише на пострадянському просторі", - заявила Галібаренко.

Вона, зокрема, нагадала про офіційно визнану участь Росії у військових діях в Південній Осетію, конфлікті в Придністров’ї, а також про авіаудари по цивільному населенню в Сирії.

"Чи не російські т.зв. "зелені чоловічки" здійснили захоплення Криму два роки тому?.. Чи це не російські війська воюють на сході України?

Якщо Росія не втручається у внутрішні справи інших країн, тоді як можна пояснити те, що сьогодні на сході України оперує понад 34 тис. російсько-терористичне угрупування, включаючи щонайменше 7 тис. регулярних російських військових, майже 1 тис. танків та іншої бронетехніки,  10 російських батальйонних тактичних груп (ще 6 розміщені на кордоні з Україною), а також 2 армійських корпуси, якими командують російські генерали", - йдеться в заяві посла України.

Галібаренко також зазначила,  "Внаслідок дій Росії, яка не втручається у внутрішні справи", Україна втратила 20% економічного потенціалу країни.

"Російська Федерація несе всю повноту відповідальності за націоналізацію, а також заподіяння шкоди державній власності України в Криму, яка за найскромнішими підрахунками оцінюється в $40 млрд", - зазначила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.