Керрі застеріг уряд Сирії і Росію від використання перемирʼя на свою користь

Неділя, 13 березня 2016, 17:20

Державний секретар США Джон Керрі в неділю попередив представників режиму президента Башара Аль-Асада та його союзників, включаючи Росію, що не варто використовувати перемирʼя у своїх власних цілях.

Про це повідомляє AFP.

"Якщо влада (режим Асада) і її союзники думають, що вони можуть змінювати  кордони, нехтувати дотриманням власних зобовʼязань у визначених регіонах, або діяти способами, які викликають сумнів у їх прихильності до перемирʼя без серйозних наслідків для просування переговорів, то вони помиляються", - сказав Керрі після переговорів зі своїми європейськими союзниками в Парижі.

Керрі також прокоментува зауваження свого сирійського коллеги про неможливість усунення президента Асада від влади, назвавши таку позицію спробою зірвати мирний процес.

"Але справа в тому, що союзники Асада Росія та Іран дотримуються також підходу про необхідність політичних змін у Сирії і ми маємо провести нові президентські вибори через деякий час", – підкреслив Керрі напередодні нового раунду мирних переговорів, який має розпочатися в понеділок 14 березня.

Керрі також повідомив про те, що в Сирії протягом останніх трьох тижнів загинули600 бойовиків "Ісламської держави".

Раніше ЗМІ повідомили, що ключові учасники процесу мирного врегулювання конфлікту в Сирії обговорюють можливість федералізації охопленої війною країни, щоб підтримувати цілісність Сирії і в той же час надати широку автономію регіональним властям.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.