У швейцарській розвідці знайшли "агенток Путіна" - ЗМІ

Вівторок, 15 березня 2016, 14:12

Швейцарська розвідувальна служба NDB стала жертвою російських спецслужб.

Про це повідомляє видання Swissinfo з посиланням на розслідування газети Schweiz am Sonntag.

Йдеться, зокрема, про те, що один із співробітників служби, який курував країни Східної Європи й Росію, вступив в стосунки з росіянкою, яка начебто виявилася співробітником російських спецслужб.

Ця жінка мала завдання спеціально познайомитися з працівником швейцарської розвідки. За інформацією з NDB, її директор Маркус Зайлер вже звільнив даного співробітника з органів.

На фото - Анна Чапман, колишня агентка російської розвідки

При цьому відповідальні особи у швейцарських спецслужбах не спростовують факт стосунків працівника розвідки з російською шпигункою, однак і не підтверджують.

"NDB не дає з цього приводу жодних коментарів", - йдеться у відповіді офіційної представниці швейцарської розвідки Ізабель Грабер.

Після того, як в результаті анексії Криму стосунки Заходу і Росії погіршилися, таємні операції росіян на Заході значно посилилися.

У своєму підсумковому звіті за 2015 рік швейцарська розвідка NDB констатувала "загострення ситуації".

 "Ера скорочення масштабів міждержавних конфліктів, що тривала в Європі 25 років, завершилася. Нова ера буде, по всій видимості, характеризуватися тривалою стратегічної конфронтацією між Заходом та Росією в політичній, економічній і військовій сферах" - йдеться у звіті.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.